Welkom op de website van Foto Service Winkel
Foto workshops specialsist

Maak mooie films van je video opnamen.

De workshop videofilms bewerken op je PC gaat weer van start. In kleine groepen van 5 deelnemers werk je allemaal op een eigen laptop met het programma Magix. Heeft u onlangs oude super-8 films videobanden laten digitaliseren naar DVD of USB-stick? Dan gaat u in deze workshop van twee avonden leren hoe u hiervan een schitterende film maakt, compleet met titels en geluid.

Heeft u een spiegelreflex of compactcamera? Dan kunt u video opnamen maken in Full-HD. Ook deze videobeelden kun je moeiteloos monteren met Magix. U bent welkom op de workshop in april of september.

 

wat heb je nodig

  • er staat een laptop voor u klaar met Magix
  • er staat een map met voorbeeld videobeelden voor u klaar

wat leer je

  • optimaliseren Magix instellingen
  • video materiaal optimaal importeren op laptop
  • videomateriaal verstandig opslaan
  • e
  • bijzondere titels maken
  • preview rendering
  • hoe leuk en makkelijk het is je films te monteren
  • Elke deelnemer werkt op eigen laptop

Het is geen feest om urenlange films van vroeger te bekijken. Maar als u daar een mooie verkorte versie van heeft gemaakt laat u dat met plezier zien aan familie en vrienden. Wij hebben een aantal laptops voor de cursisten klaar staan om mee te werken. Het voordeel hiervan is dat je direct leert hoe het werkt en niet voor verrassingen komt te staan als u thuis gaat oefenen.

We starten met de instellingen die gemaakt moeten worden voordat u de beelden gaat importeren in de laptop. Dit is belangrijk om tot goed gemonteerde films te komen. Aansluitend wordt het programma in de basis uitgelegd en gaat u zelf de films importeren. Als dit gedaan is heeft u alle scénes apart in het programma staan. Dan wilt u natuurlijk scénes inkorten, verplaatsen of verwijderen om de eindfilm zo mooi mogelijk te maken. 

Het programma kan veel en is eenvoudig. U kunt foto's invoegen in de film en natuurlijk geluid laten zorgen voor een krachtigere film. Beeldovergangen worden besproken en oefent u zelf, kleur kan veranderd worden en sjablonen (randen) kunnen worden toegevoegd.

Als u alles klaar heeft gemaakt en het is naar wens dan slaat u de gemonteerde film op. Dit opslaan of exporteren past u toe op het apparaat waarop u de film wilt bekijken. Denk hierbij aan het opslaan voor een iPad, online toepassingen als Facebook of het branden op een DVD. Steeds vaker zien we dat het bestand, de eindfilm op een mediaplayer als bestand wordt opgeslagen.

U beschikt tijdens de workshop die 2x 2uur duurt over een eigen laptop met daarop het programma Magix Easy HD5. 

Thuis dient u te beschikken over een PC of laptop met de volgende minimale specificaties: 2 Ghz (liefst Dual Core of nieuwer, 1 GB RAM geheugen, geluidskaart, DVD-rom en een grafische kaart van 1.024x 768, Windows XP of hoger (32 of 64 bits)


Workshop informatie

Workshopdata: