Welkom op de website van Foto Service Winkel
Foto workshops specialsist

Laat je sensor vakkundig reinigen

Twee soorten verontreiniging
Om te beginnen bestaan er twee soorten verontreiniging. Bij de ene soort gaat het om kleine stofdeeltjes of haartjes die tijdens een lenswissel in de camera zijn gekomen en die los op de sensor liggen en bij de andere soort gaat het om opgedampte, of anderszins op de sensor terecht gekomen druppeltjes die op de sensor liggen en zich min of meer hebben gehecht aan het oppervlak van de sensor. 

Fotografen die op film hebben gewerkt weten hoe een enkel stofje je beeld kan veruineren. Maar met de komst van de digitale fotografie is dit allemaal nog erger geworden. Iedereen die met een digitale spiegelreflexcamera fotografeert kijkt vroeger of later naar zijn beeldscherm en vraagt zich af waar al die stof ineens vandaan komt. Ongeacht of een camera voorzien van een sensor-reiniging-systeem is voorzien af en toe moet hij gecontroleerd en schoongemaakt worden. En zoals bij alle professionele apparatuur is dat een klus die door een getrainde specialist gedaan moet worden.

Wij hebben we de juiste spullen om dit professioneel aan te pakken.  Laat je sensor professioneel schoonmaken en je maakt weer foto's zonder dat je daarna uren moet zitten stippen.

Wij rekenen €45,- voor het reinigen van uw sensor met behulp van de natte methode waarmee al het stof van uw CCD wordt gehaald. Wij maken een testopname bij het inleveren van uw camera en na het reinigen maken wij een nieuwe opname zodat u kunt zien dat de CCD schoon is. Levertijd 1 werkdag.